środa, 25 września 2013

Daktyle nadziewane serkiem mascarpone


Jakie musi byc idealna przekąska na imprezę? Przede wszystkim do zjedzenia "na raz", bez konieczności nakładania na talerzyk. Poza tym szybka w przygotowaniu, bo komu między robieniem kilku sałatek/ pieczeniem ciast/sprzątaniem domu chce się jeszcze myśleć o wykwintnych tapas? Musi ładnie wyglądać oraz zaskakiwać gości niecodziennym smakiem.

Nadziewane daktyle spełniają wszystkie te warunki. Przygotowanie zajmuje zaledwie chwilę, a smak jest niesamowity. Mascarpone idealnie przełamuje słodycz owoców, a orzeszek dopełnia całości. Polecam nie tylko na imprezy ;) 

Składniki:
-suszone daktyle
-serek mascarpone
-prażone orzechy włoskie

Daktyle delikatnie rozchylać( jeśli nie otwierają się same, naciąć nożem), nakładać po odrobinie serka mascarpone( ile się zmieści) i udekorować orzeszkiem.
Powtarzać czynność do uzyskania pożądanej ilości ;)



14 komentarzy:

  1. podoba mi się pomysł na taką szybką przekąskę :) włoskie i daktyle *-*

    OdpowiedzUsuń
  2. No, to ja mogę iść na imprezę :D Jeszcze nigdy na żadnej nie widziałam takiej przekąski, a bardzo, bardzo mi się podoba!

    OdpowiedzUsuń
  3. ale pyszności *___* superancki pomysł! :D

    OdpowiedzUsuń
  4. Łaaaaa jak Ty to fajowo wymyśliłaś!

    OdpowiedzUsuń
  5. pycha! smacznie, prosto i jak efektownie:D

    OdpowiedzUsuń
  6. Oj tak, przekąska idealna, pożarłabym ją :)

    OdpowiedzUsuń
  7. och... zjadłabym jednego albo dwa :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...