Wszędzie tak zimowo i świątecznie... mój dom też oczywiście wypełnia świąteczna atmosfera( cały dom wciąż pachnie po dzisiejszym pieczeniu pierniczków!), jednak aparat wciąż niedyspozycyjny, żebym mogła to uwiecznić. Ale jest nadzieja- zaginiona ładowarka odnalazła się u cioci do u której spędzamy wigilię. A nuż uda mi się uwiecznić coś ze świątecznych wypieków, zanim zostaną z nich okruszki?
Jednak póki co-zupełnie nieświątecznie- na szybko i lekko, za to też bardzo smacznie
Wszystkie składniki sosu wymieszać. Pokrojonego pstrąga ułożyć na sałatach, polać sosem i posypać uprażonymi płatkami migdałowymi
Combine all ingredients of the dressing. Place diced trout on salad mix, pour over with the dressing and sprinkle with chopped almonds.
Jednak póki co-zupełnie nieświątecznie- na szybko i lekko, za to też bardzo smacznie
Składniki(2 porcje)/ingredinets(2 servings)
-100 g wędzonego pstraga/ 3.5 oz smoked trout
-mix sałat( u mnie lodowa+świeży szpinak)/ salad mix( lettuce/fresch spinach/ aragula)
-garść uprażonych płatków migdałowych/ 3 Tbls chopped almonds
Na sos/dressing
-100 g jogurtu naturalnego( gęstego, niekwaśnego)/ 3.5 oz yogurt( natural, not light)
-sok z połowy cytryny/ juice from half of lemon
-pieprz i sól/ slat and pepper
Wszystkie składniki sosu wymieszać. Pokrojonego pstrąga ułożyć na sałatach, polać sosem i posypać uprażonymi płatkami migdałowymi
Combine all ingredients of the dressing. Place diced trout on salad mix, pour over with the dressing and sprinkle with chopped almonds.
wygląda wspaniale a ja ubóstwiam wędzone ryby :)
OdpowiedzUsuńa ja zapraszam na nowy blog śniadaniowy :) możesz zajrzeć w wolnym czasie
simply-way-to-heaven.blogspot.com
przepyszna kolacyjka , uwielbiam rybki , a szczególnie takie pyszne wędzone ;D
OdpowiedzUsuńSos cytrynowy? No nieźle :) Czasem skrapiałam pieczoną rybę cytryną, ale sosu - nie robiłam. Będę musiała kiedyś spróbować.
OdpowiedzUsuńTen sos mnie przekonuje :-).
OdpowiedzUsuńA i pytałaś, która klasa- pierwsza;). Czyli tak na prawdę w rozszerzeniu póki co tylko matma, a fizyka i informatyka po jednej godzinie tygodniowo. Niby nauczyciele starają się, nam robić coś więcej, ale ciężko zrealizować materiał rozszerzony w ciągu 45 min. tygodniowo. W efekcie mamy tylko więcej pracy w domu ;/. Ach ta nowa reforma edukacyjna ;/.
A Ty trzecia, dobrze pamiętam?
ten sos cytrynowy mnie zaciekawił, będę go musiała wypróbować
OdpowiedzUsuńIdealne zwieńczenie ciężkiego dnia :)
OdpowiedzUsuńsałateczka wygląda naprawdę bardzo smakowicie:) A.
OdpowiedzUsuńuwielbiam wędzone ryby!:)
OdpowiedzUsuńcytrynowe smaki w sałatkach to jest to, co lubię najbardziej! :)
OdpowiedzUsuńTakie sałatki lubię, szczególnie z dodatkiem wędzonej rybki :)
OdpowiedzUsuńwygląda bajecznie, widziałam gdzieś pstrąga w promocji - chyba się skuszę ;)
OdpowiedzUsuńech, no ja magię świąt poczuję dopiero na weekend, jak pojadę do domu. Moja magia świat ograniczyła się póki co do mandarynek i małej sztucznej choinki:P
Smaczne, szybkie i jakie ładne :) Najlepszy dowód na to że można zjeść smacznie i zdrowo !
OdpowiedzUsuńNie powiem, wygląda bardzo wykwintnie! :)
OdpowiedzUsuńBajeczne! :>
OdpowiedzUsuńSpróbuję chyba zrobić, tylko pokombinuje z makrelą bo akurat mam ją w domu:)
Pozdrawiam!