piątek, 22 czerwca 2012

Śniadaniowe burrito


 Jak już kiedyś wspominałam, uwielbiam tortille w każdej postaci. Są niezastąpione, gdy chcemy przygotować szybki, lecz ciekawy obiad. No właśnie, obiad. Nie wiem czemu do tej pory używałam tych placków tylko do dań popołudniowych, ew do przygotowania lekkiego lunchu. A przecież wystarczy zmienić dodatki na bardziej "śniadaniowe" i możemy z samego rana cieszyć się pysznymi tortillami będącymi świetna alternatywą dla tradycyjnych kanapek.

Składniki( na 2 porcje)
-2 tortille( u mnie kupne pełnoziarniste, można użyć domowych)
-kilka plastrów wędzonego łososia
-2 jajka ugotowane na twardo
-świeży szpinak(sałata/rukola)
-domowy sos czosnkowy(niecała łyżka majonezu+ 2 kopiaste łyzki gęstego jogurtu/serka śmietankowego+ czosnek oraz odrobina pieprzu i soli)

Tortille smarujemy sosem czosnkowym, układamy plastry łososia, pokrojone w plasterki jajko i liście szpinaku. Zwijamy i pieczemy dosłownie 2-3 minuty w piekarniku ustawionym na opcję grill. 


Dla siostry bez szpinaku ;)

16 komentarzy:

  1. chyba sobie zrobimy jutro na obiad:D

    OdpowiedzUsuń
  2. uwielbiam tortille <3 muszę zrobić na obiad! ;D

    OdpowiedzUsuń
  3. fajne połączenia! brzmi pysznie :-))

    OdpowiedzUsuń
  4. wspaniała propozycja! smaczne i syte:) pycha

    OdpowiedzUsuń
  5. też dzisiaj na śniadanie jadłam wrapsy z rybka :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Uwielbiam! Co prawda dla mnie to bardziej lunchowy zestaw, ale może warto kiedyś przyśpieszyć tą przyjemność i zjeść na śniadanko ;)

    OdpowiedzUsuń
  7. Wyglądaję świetnie. Muszę wypróbować, koniecznie! :)

    OdpowiedzUsuń
  8. po prostu bosko.... Dodaje do obserwowanych i na śniadanko bede wpdać czesciej ;DD

    OdpowiedzUsuń
  9. Rzeczywiście smaczna propozycja na śniadanie :-)

    OdpowiedzUsuń
  10. Pyszne rollsy :) Uwielbiam łososia w takich połączeniach.

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...