Aż nie wiedziałam jak zatytułować posta- bogactwo smaków zawartych w tym makaronie nie zmieściłoby się w tytule ;) Ten przepis to moja całkowita improwizacja- dodałam po prostu wszystko, co lubię najbardziej a efekt przeszedł moje oczekiwania! Teraz mam ochotę przyrządzać go w kółko, aż mi się znudzi.... Z resztą nie będę się rozpisywać, spróbujcie sami, a może pokochacie go tak, jak ja ;D
Składniki( na 3 porcje)
-3 porcje makaronu( u mnie pełnoziarniste penne)
-duża pierś z kurczaka (ok.250 g)
-spory kawałek sera pleśniowego np.Lazur (ok.70 g)
-duża garść suszonych pomidorów
-1/3 szklanki śmietanki kremówki( ok.80 ml)
-150 g mrożonego szpinaku( najlepiej takiego nierozdrobnionego)
-garść uprażonych orzechów włoskich
nieźle obfity! jakie urozmaicenie składników. ale za to jakie smaki! musi smakować cudownie.
OdpowiedzUsuńTo i mój najczęstszy makaronowy zestaw idealny :) Choć orzechy wolę nerkowca albo pistacje :)
OdpowiedzUsuńwierzę, że najlepszy - wszystko idealnie się komponuje :)
OdpowiedzUsuńIleż tu pyszności na jednym talerzu :) Zapowiada się smakowicie :) Widzę też tu mój ulubiony szpinak, dlatego zapraszam Cię serdecznie do mojej akcji kulinarnej "Czas na szpinak 2!" Szczegóły u mnie na blogu: kuchennewzlotyiupadki.blox.pl/2012/05/Zaproszenie-do-akcji-kulinarnej-Czas-na-szpinak-2.html lub na durszlaku: www.durszlak.pl/akcje-kulinarne/czas-na-szpinak-2 Pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńDla mnie również szpinak jest jednym z ulubionych warzyw ;D dziękuję za zaproszenie, wpis dodany do akcji ;)
UsuńMakaron wygląda bardzo smakowicie:)
OdpowiedzUsuńdodaję do zakładek!
OdpowiedzUsuńO.o ! Mniaam, muszę go zrobić, takie składniki muszą się wspaniale łączyć :)
OdpowiedzUsuńZnakomite połączenie. Uwielbiam sosy z sera pleśniowego :D
OdpowiedzUsuńWspaniale sie prezentuje
OdpowiedzUsuńIle wynosi u Ciebie jedna porcja makaornu ?
OdpowiedzUsuńBardzo różnie, zależnie od dodatków. Generalnie wolę mniej makaronu, a więcej tego z czym go podaję ;) w tym przypadku było to chyba koło 60-70 g suchego.
Usuńwygląda znakomicie, a w smaku domyślam się, że mistrzostwo:)
OdpowiedzUsuńWierzę, że jest pyszne bo wygląda super, dziś w lidlu tydzień włoski, kupię jakiś dobry makaron i też zrobię.
OdpowiedzUsuńtak, musiał być przepyszny. i pięknie wygląda :)
OdpowiedzUsuńWyglada super, na pewno go wyprobuje :D ostatnio ciagle mam ochote na makaron
OdpowiedzUsuńZrobiłam, jest naprawdę świetny! Tak jak nie lubię sera pleśniowego typu lazur, to tutaj mi w ogóle nie przeszkadzał[użyłam gorgonzoli]. Baaardzo dziękuję za przepis:D
OdpowiedzUsuńBardzo się cieszę, że smakowało :)
Usuń1/3 paczki szpinaku,ale ile ta paczka waży?;)
OdpowiedzUsuńZawsze kupuję takie po 450 g
UsuńAle słuszna uwaga, z rozpędu zapominałam, że są dostępne tez inne, już edytuję wpis :)
moje smaki! zdecydowanie :)
OdpowiedzUsuńTrzeba przyznać - wygląda mega! I skład też bardzo zachęca :D
OdpowiedzUsuńWłaśnie zrobiłam! Jest przepyszny!!!:)) Dziękuję za cudowny przepis:)
OdpowiedzUsuń