Spaghetti z owocami morza w sosie śmietanowo-czosnkowym


Gdy czasu na gotowanie nie ma( oj nie ma...), a chciałaby się przygotować coś specjalnego, z ratunkiem przychodzi makaron.Niecałe 20 minut i kolacja jak z najlepszej restauracji gotowa.


Składniki( 2 porcje)
-2 porcje pełnoziarnistego spaghetti( ok. 180 g)
-opakowanie( 250 g) mrożonej mieszanki morskiej
-opakowanie (200 g) śmietany 18%
-2 ząbki czosnku
-sól i pieprz
-masło
-garść tartego parmezanu

Makaron ugotować al'dente. W międzyczasie przygotować sos- rozpuścić na patelni łyżkę masła i podsmażyć rozmrożoną mieszankę morską. Gdy owoce morza przestana być surowe wlać śmietanę i przeciśnięty przez praskę czosnek Doprawić solą i pieprzem, dusić aż do zgęstnienia.
Sos połączyć z makaronem, posypać partym parmezanem.



Komentarze

  1. Wpraszam się na tę kolację :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Miałam pytać o zawartość mieszanki morskiej, ale doczytałam. Nie są to moje smaki, chociaż gdyby ktoś mi podał taki makaron, to jako zakochana w spaghetii istota - zjadłabym na sto procent!:)

    OdpowiedzUsuń
  3. może też być świetnym obiadem! :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Swietny przepis, dziekuje :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz