Prawdziwa, bo bez syropu a na bazie całego jabłka. Do tego gęsta, sycąca i rozgrzewająca. Idealna na jesień!
Składniki( 1 porcja)
-małe jabłko
-shot espresso( lub 2 łyżeczki kawy rozpuszczone w odrobinie wody)
-szklanka mleka
-szczypta cynamonu
-kropla aromatu waniliowego
-miód/słodzik/cukier do smaku
Jabłko pokroić w kostkę i dusić w odrobinie wody aż zmięknie. Wtedy dodać kawę, cynamon, aromat i dosłodzić. Gotować jeszcze przez chwilę, potem dokładnie zblendować i przelać na dno kubka.
Mleko spienić, dolać do jabłkowo-kawowej masy i delikatnie wymieszać.
Kawę ozdobić pianką ze spienionego mleka oraz cynamonem.
jak dla mnie to latte jest idealne, w jesiennym klimacie w dodatku o smaku jednego z moich ulubionych ciast! zrobię je jak znajdę czas, ale na taką kawę na pewno szybko się znajdzie *-*
OdpowiedzUsuńŚwietna jest ta kawa, od razu mi się spodobała, jak ją wysłałaś. :) Jeszcze jej nie robiłam, ale chyba wykorzystam na to dzisiejsze wolne popołudnie :)
OdpowiedzUsuńchcę ją <3 od kilku dni chodzi za mną jakaś mega dobra kawa a że sama nie umiem jej tak przyrządzać chyba będę musiała się wybrać do starbucksa <3
OdpowiedzUsuńO pyszności! Wspaniały sposób na kawę.
OdpowiedzUsuńKażdą kawę, obojętnie jak wielką, obojętnie z czym - uwielbiam!:) Twoja jest wspaniała<3
OdpowiedzUsuńLepsza niż ze wszystkich drogich kawiarni ;D
OdpowiedzUsuńpoproszę taką kawkę:) ależ piękna pianka!
OdpowiedzUsuńBardzo ciekawy sposób na kawę albo deser, jak kto woli :D
OdpowiedzUsuńJakie to musiało być dobreeee<3
OdpowiedzUsuńgenialne, muuuuszę zrobić!
OdpowiedzUsuńwygląda mega! muszę w końcu zainwestować w spieniacz do mleka:D
OdpowiedzUsuńA tam, ja to robię zwykłym mikserem, wychodzi nawet lepiej :D
Usuńto mnie zaintrygowałaś pomysłem na tę kawę, będę musiała zrobić :)
OdpowiedzUsuńPodoba mi się, jutro sobie taką zrobię^^
OdpowiedzUsuńMoje smaki, pycha :)
OdpowiedzUsuńCo tu dużo mówić, musi być znakomite :))
OdpowiedzUsuńo tym samym pomyślałam :)
UsuńO, takiej kawy jeszcze nie widziałam, podoba mi się dodatek całego jabłka :)
OdpowiedzUsuńKoniecznie muszę zrobić w któryś szary, jesienny poranek. Już nie mogę się doczekać tego magicznego smaku i aromatu mmmm !!!! ;)
OdpowiedzUsuń