Daktyle nadziewane serkiem mascarpone


Jakie musi byc idealna przekąska na imprezę? Przede wszystkim do zjedzenia "na raz", bez konieczności nakładania na talerzyk. Poza tym szybka w przygotowaniu, bo komu między robieniem kilku sałatek/ pieczeniem ciast/sprzątaniem domu chce się jeszcze myśleć o wykwintnych tapas? Musi ładnie wyglądać oraz zaskakiwać gości niecodziennym smakiem.

Nadziewane daktyle spełniają wszystkie te warunki. Przygotowanie zajmuje zaledwie chwilę, a smak jest niesamowity. Mascarpone idealnie przełamuje słodycz owoców, a orzeszek dopełnia całości. Polecam nie tylko na imprezy ;) 

Składniki:
-suszone daktyle
-serek mascarpone
-prażone orzechy włoskie

Daktyle delikatnie rozchylać( jeśli nie otwierają się same, naciąć nożem), nakładać po odrobinie serka mascarpone( ile się zmieści) i udekorować orzeszkiem.
Powtarzać czynność do uzyskania pożądanej ilości ;)



Komentarze

Prześlij komentarz