Złącze nie działa, kabel zagubiony- chcę odzyskać dostęp do nowych przepisów!
Póki co, wspiera mnie archiwum.
Natrafiłam na kurczaka- szybki, pyszny i zdrowy obiad. W okresie przedświątecznego zabiegania sprawdzi się idealnie
Healthy, fast and delicious dinner. Perfect for busy, pre-holiday days
Składniki( 1 porcja)/ ingredients( 1 serving)
Póki co, wspiera mnie archiwum.
Natrafiłam na kurczaka- szybki, pyszny i zdrowy obiad. W okresie przedświątecznego zabiegania sprawdzi się idealnie
Healthy, fast and delicious dinner. Perfect for busy, pre-holiday days
Składniki( 1 porcja)/ ingredients( 1 serving)
-pół piersi z kurczaka/ half boneless chicken brest
-mały pomidor(lub pół dużego)/ small tomato( or half of a big one)
-klika plasterków fety/ few slices feta cheese
-bazylia, czosnek, sól i pieprz/ basil, garlic, salt and pepper
Kurczaka mocno rozbić, żeby powstał płat o dużej powierzchni. Na połówce ułożyć fetę, a na to plastry pomidora( polecam je wcześniej podpiec chwilę w mikrofali żeby odparować część soku). Doprawić, złożyć na pół i podpiąć wykałaczkami. Smażyć na rozgrzanym teflonie, do zarumienienia.
Pound the chicken until it is thick enough.Put feta and sliced tomato( I suggest heat it in microave for a while to make water evaporate) on one side. Season, fold in half and scrap together using toothpick. Grill or fry using non-stick pan.
przepysznie , lubię kurczaka i tylko te mieso jadam , napewno wykorzystam twój pomysł ;)
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł, kurczaka z fetą jeszcze nie zapiekałam. Apetycznie wygląda :)
OdpowiedzUsuńFajny pomysł na szybki obiad ;)
OdpowiedzUsuńi do tych wszystkich epitetów dołączam : pyszny! :]
OdpowiedzUsuńPozdrawiam.
Wygląda bardzo smakowicie, świetny pomysł an szybki i smaczny obiadek:) pozdrawiam A.
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł! Muszę koniecznie wypróbować!
OdpowiedzUsuńDla mnie może kurak nie istniec, i inne mięsiwa ale takiego bym zjadła:D
OdpowiedzUsuńo kto to do nas wrócił!;)
OdpowiedzUsuńja wegetarianką nie jestem, chociaż ostatnimi czasy mięso mi nie po drodze,
ale twoja wersja kurczaka świetna!:)
no.. pysznie ci wyszedł, zjadłabym sobie teraz takiego ;D
OdpowiedzUsuńświetny!
OdpowiedzUsuńmega apetycznie wygląda
mniam:) taki obiad to bym zjadła:)
OdpowiedzUsuńBardzo mi się ten kurczaczek podoba, oj bardzo:-)
OdpowiedzUsuńhej, a te pomidory podpiekałaś w mikrofali pokrojone czy w całości, i jak długo?
OdpowiedzUsuńpokrojone, ok.40s przy mocy 600W, po czym odlałam wodę( dzięki temu nie wycieka w trakcie smażenia)
UsuńKtoś testował jak zachowałby się taki kurczaczek w piekarniku? Nie smażę ;)
OdpowiedzUsuńpo fecie trzymalo mnie przez kolejne 3 dni, ale poza tym jak najbardziej smaczny pomysl na kurczaka ;-)
OdpowiedzUsuńPycha! Bardzo fajny przepis.
OdpowiedzUsuń